characters in Portuguese


(junior) #1

Situation
The system is not recognizing the characters in Portuguese,

OpenEMR Version
v5.0.0 (8)

Browser:
I’m using:

Operating System
windows 7

Logs
Did you check the logs? Was there anything pertinent in them? Paste them here (surround with three backticks (```) for readability


(Brady Miller) #2

hi @vaz ,
Can you show a screenshot of what you are seeing?
Thanks,
-brady


(junior) #3

hi dear.

Please check this screenshot

Brady Miller noreply@open-emr.org escreveu no dia terça, 13/11/2018 à(s) 08:25:


(Brady Miller) #4

Hi,

Are you getting the same results when you try this in the online demo?

-brady


(Brady Miller) #5

btw, here is the older 5.0.0 demo:
https://www.open-emr.org/wiki/index.php/OpenEMR_Version_5.0.0_Demo#Main_OpenEMR_Demo


(junior) #6
I have not tried yet but I'll do it today.

Brady Miller noreply@open-emr.org escreveu no dia terça, 13/11/2018 à(s) 17:04:


(junior) #7

Hi brand,
I understand that the demo version is fully functional. I have already installed version 5.0.1 of openEMR, but this is giving errors in the characters, the words appear poorly written.

vaz junior vaz.cmaxivida@gmail.com escreveu no dia quarta, 14/11/2018 à(s) 05:53:


(Brady Miller) #8

hi @vaz ,

Which OpenEMR 5.0.1 package did you install? Is the operating system still Windows?

-brady


(junior) #9

yes I’m using System Operation windows 7

I am sure that the problem I am facing this in the database, whenever I import my database into the system openEMR the problem prevails.

Brady Miller noreply@open-emr.org escreveu no dia quinta, 6/12/2018 à(s) 10:39:


(Brady Miller) #10

Hi @vaz,
Ensure your database is set for UTF8 encoding before you do the import.
-brady


(junior) #11

thanks a lot
I will do This

Brady Miller noreply@open-emr.org escreveu no dia quinta, 6/12/2018 à(s) 17:03: